Türkçe Hazırlık Öğrencileri Kahvaltıda Buluştu

2023-2024 güz dönemi Türkçe hazırlık öğrencileri, hocalarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ev sahipliğini, DİLMER Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Altınova üstlendi. Üniversitemizin çeşitli bölümlerinde eğitim alacak öğrenciler, bu etkinlik sayesinde hem birbirleriyle hem de hocalarıyla tanışıp sohbet etme fırsatı buldu.

Kahvaltı öncesinde DİLMER Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Altınova, öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Bugün burada toplanmamızın amacı, sizlerin derslerden önce hocalarınızla tanışmanız ve eğitim dönemi boyunca derslerin işlenişi hakkında bilgi sahibi olmanızdır. Karşınıza çıkan her türlü problemde yanınızda olduğumuzu ve sizlere yardımcı olacağımızı bilmenizi isterim. Sizlerin Türkçeyi en iyi şekilde öğrenmeniz ve bölüme gittiğiniz zaman başarılı olmanız için tüm hocalarımızla iş birliği içinde olacağız. Hepiniz aramıza hoş geldiniz.”

Öğr. Gör. Altınova’nın bu sıcak ve samimi konuşmasının ardından kahvaltıya geçildi. Öğrenciler, keyifli bir ortamda hocalarıyla birebir sohbet etme imkanı buldular. Bu buluşma, öğrencilerin üniversite hayatlarına daha hızlı adapte olmalarını sağlarken, hocalar ve öğrenciler arasında da güçlü bir bağ kurulmasına vesile oldu. Kahvaltı sırasında yapılan sohbetler, öğrencilerin kaynaşmasını sağladı ve birbirleriyle daha yakından tanışmalarına imkan tanıdı.

Etkinlik boyunca, kahvaltıya katılan herkes, keyifli anlar yaşadı. Öğrenciler, üniversitenin ve DİLMER’in sunduğu olanakları daha iyi tanıma fırsatı bulurken, aynı zamanda Türkçe öğrenme sürecine dair değerli bilgiler edindiler. Öğr. Gör. Mehmet Altınova ve diğer hocaların öğrencilerle birebir ilgilenmeleri, öğrencilerin kendilerini daha güvende ve desteklenmiş hissetmelerini sağladı.

Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin eğitim sürecine olumlu katkılar sağladığı ve üniversite hayatlarını daha renkli hale getirdiği bir kez daha görüldü. Öğrenciler, bu buluşmada kurdukları arkadaşlık ve dostlukların, eğitim hayatları boyunca devam edeceğini belirttiler. Kahvaltı etkinliği, öğrencilere keyifli anılar bırakarak sona erdi.